Alcoolul

0

ALCOOLUL ESTE NUTRIENTUL PREFERAT AL ORGANISMULUI

Nu pot sa cred ca ai pus botul la o asa enormitate!
Sa-ti spun drept nici macar nu ma mira, dupa ce ai crezut-o si pe aia cu: zaharul este combustibilul preferat al organismului.
Pe ce se baza aceasta ipoteza ridicata la rang de adevar universal recunoscut?!
Pe faptul ca organismul va arde mai intai zaharul si deabia dupa proteinele si grasimile.
Am vesti pentru tine: Alcolul este prioritizat in fata zaharului.
Urmarind logica de mai devreme putem considera ca oamenii sunt proiectati sa functioneze in principal cu alcool.
Sunt convins ca stirea va face multi oameni fericiti. :)))

Redevenind seriosi putem imparti nutrientii in 2 mari categorii:

  • Nutrienti esentiali, adica cei pe care nu-i poate sintetiza singur organismul si trebuie sa-i ia neaparat din alimentatie (aici sunt 9 aminoacizi esentiali (adica proteine) si 2 acizi grasi esentiali (adica lipide, sau grasimi))
  • Nutrienti lipsiti de importanta sau care pot fi obtinuti din altceva si aici putem reuni zaharul si alcoolul.

Da tovarase, nu exista notiunea de glucide esentiale, adica daca nu mai mananci niciodata zahar in viata ta, corpului tau nu i-ar putea pasa mai putin, nu sufera nici un neajuns, ba iti dau scris ca vei fi mult mai sanatos.

Dar oare de ce prioritizeaza corpul arderea de alcool si zahar inaintea proteinelor si a grasimilor? Poate din cauza faptului ca le considera ceva de care trebuie sa te scape cat mai repede?!

Ca tot veni vorba de trascau, nu alcoolul nu e deloc ok pe keto si trebuie evitat mai ceva ca zaharul. Daca totusi nu mai poti de dorul lui, nu bea bere sau vin, arde o etapa si sari la tarie, ca macar nu are si glucide si poti reveni imediat la ketoza cand te trezesti si juri ca nu mai bei in viata ta.

O informatie interesanta este ca ficatul unuia care traieste pe zahar nu difera cu nimic de cel al unui alcoolic, adica nici medicul nu se prinde daca bomboanele de ciocolata sau vodka Saniuta te-au adus la ficat gras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here