America se scufundă sub propria greutate

2

AMERICA SE SCUFUNDA SUB GREUTATEA PROPRIE

Americanii au făcut ceva de necrezut și complet iresponsabil:
Au privatizat STATUL!
Au permis marilor multinaționale să finanțeze campanii electorale, programe de cercetare științifică, universități, asociații medicale, practic marile corporații sunt în tot și-n toate.

Agricultura primeste sudvenții pentru culturi de cereale care face siropul de porumb (un fel de zahăr de-al lor) aproape gratis și atunci este folosit pe scară largă la orice.
Sunt foarte puțini crescători de legume pentru că nu pot concura culturile de porumb susținute de stat.
Evident că porumbul Monsanto e modificat genetic pentru a rezista ierbicidelor care prăjesc toate celelalte plante din jur.
Mai departe porumbul modificat genetic și stropit cu pesticide este dat ca furaje unor animale înbibate de antibiotice și anabolizante.

Toate astea ajung pe mesele americanilor prin cateva rețele de fast food, care fac o adevarată inginerie chimică pentru a-i ține pe ăstia mereu flămanzi și doritori de mai mult fast food.
Cine crezi că asigură pranzul în școli și facultăți? Lanțurile fast food.

Nu-i nimic că dupa ce se fac cât China ajung la sectorul medical, care deși nu acoperă cu asigurări medicale pe toată lumea din țară este ca procent din PIB de 3 ori mai mult decât în România. (și aproape dublu față de UE)

De ce cheltuiesc atâția bani și de ce sunt înca atât de bolnavi și obezi?
Pentru că marile corporații sunt și în sistemul sanitar și de asigurări unde fac norme pentru ca pacienții să fie nevoiți să facă o grămadă de proceduri și investigații de care nu e nevoie.
Sistemul nu este unul de “sănătate” ci unul de management al bolii. Boala face bani, sănătatea nu!
Daca nu ai diabet, obezitate, cancer, boli cardiovasculare, sectorul medical pierde interesul pentru tine, pentru că nu le dai nimic.

America are cel mai mare buget al apărării din lume și bugetul “sănătații” este cu 60% mai mare!
Nu din cauza războaielor au ajuns să aibă datorii la care nu-și mai permit să plătească dobânzile, ci din cauza ZAHĂRULUI (siropului de porumb) și restul cerealelor care a facut din ei cea mai obeză nație, doar ca să poată profita marile corporații din agricultură, industria fast food și big pharma.
Este inadmisibil să dai un sfert din bugetul public pe sănătate și degeaba!
Nici nu au cum scăpa pentru că toate aceste companii gigant au o putere de lobby (de șpagă) fantastica și au în buzunar fiecare 2-3 congressmen.
Mă, cum dracu să aiba ca partener Asociația Cardiologilor Americani pe Coca Cola, când zahărul provoacă problemele cardiace?
Cum dracu să spuna Asociația Diabetului să consumi carbohidrați?
Într-un mediu atât de viciat de corupție atât de profundă, nu-mi ramâne decat să mă întreb când se vor scufunda, nu dacă.

Ce ne ramâne nouă de făcut?
Să ne uitam bine la ce fac ei și să facem fix pe dos. În principal la treaba cu cerealele și carbohidrații.
Avem dreptul la sănătate și prețul pe care trebuie să-l plătim este cunoașterea.
Nu ne putem aștepta ca doctorii să ne învete să fim sănătoși pentru că ei nu sunt decat administratori de boală, nu se intersectează cu sănătatea.

2 COMENTARII

  1. De asta am citit din scoarță în scoarță blogul acesta 🙏
    “Avem dreptul la sănătate și prețul pe care trebuie să-l plătim este cunoașterea.
    Nu ne putem aștepta ca doctorii să ne învete să fim sănătoși pentru că ei nu sunt decat administratori de boală, nu se intersectează cu sănătatea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here