Ce manânci când ai diabet (de tip 2), prediabet sau insulino rezistentă (daca ai dubii, masoară-ți talia și fundul, dacă raportul e peste 1 pentru bărbați și peste 0.8 pentru femei, articolul e pentru tine):
- Andivă – bogată în mangan, care protejează receptorii pentru insulină, conform unui studiu din 1990 publicat în Journal of Nutrition
- Anghinare – ajută în metabolizarea glucozei conform unui studiu din 2011 publicat de Phytoterapy Research
- Castravetele amar sau goya – reduce rezistenta la insulină conform unui studiu din 2011 publicat de Cancer Prevention Research
- Wakame – previne obezitatea, cancerul și diabetul conform unui studiu din 2012 publicat de Marine Drugs
- Linte – îmbunătățește controlul glucozei din sange personelor cu diabet, conform unui studiu din 2009 publicat de Diabetologia
- Lamâile – reduc glucoza din sânge conform unui studiu din 2011 publicat de ISRN Endocrinology
- Grapefruit – ajută ficatul, indice glicemic redus
- Avocado – conține 160 de substanțe ce diminuează nivelul glucozei din sânge, conform unor cercetători africani -2011
- Ciresele – utile în sindromul metabolic, conform unui studiu din 2008, publicat în Medicinal Food
- Nectarina și piersica – reduc riscul de diabet, conform unor cercetători din Texas-2012
- Acai – îmbunătățește anomaliile metabolice conform unui studiu din 2011, publicat în Nutrition Journal
- Guava – coaja are efect antidiabetic conform unui studiu din 2012, publicat în Scientific World Journal
- Rodie – fortifică ficatul
- Coacăze negre – îmbunătățesc nivelurile de glucoză și insulină, conform unui studiu din 2010, publicat în Journal of Nutrition
- Migdale – reglează nivelul glucozei în sânge conform unui studiu din 2008, publicat in Metabolism
- Scorțișoară – 3g de scorțișoară pe zi au înbunătățit controlul glucozei persoanelor cu diabet, conform unui studiu din 2012, publicat în International Journal of Preventive Medicine
- Salvie – antioxidant pentru celulele ficatului, conform unui studiu din 2010, publicat în Journal of Medicinal food
- Scoici – limitează efectele diabetului, conform unui studiu din 2013, publicat în Cardiovascular Diabetology
- Sardinele- îmbunatatesc toleranta la glucoză, conform unui studiu din 2009, publicat în Bioscience, Byotechnology and Biochemistry
- Iaurtul – înbunătăește funcția vaselor de sânge a pacienților cu diabet, conform unui studiu din 2011, publicat in BMC Medicine
- Ouale- sunt benefice copiilor cu diabet, prin continutul de vitamina D, conform unui studiu din 2012, publicat in Pediatric Diabetes
- Ceai verde-protejeaza rinichii în fața diabetului, conform unui studiu din 2012, publicat în Yonsei Medical Journal
- Proteina din zer- reduce glucoza din sânge, conform unui studiu din 2012, publicat în Lipids in Health and Disease
- Drojdie-are tot complexul B, inclusiv B1, care este foarte important în sănătatea vaselor de sange ale diabeticilor
- Semințe de floarea soarelui- bogate în vitamina B1 si vitamina E, cruciale pentru diabetici
- Semințele de armurariu – cea mai buna sursă de silimarină, un adjuvant puternic pentru ficat.
Astea sunt știute ca având un efect pozitiv, restul de alimente trebuie să aibă indice glicemic redus.
Evident că te feresti ca dracul de tămâie de orice formă de zahăr, cereale (inclusiv pâine, covrigi, biscuiti), cartofi și fructe dulci.
Ne-ai obisnuit sa ne dai mura-n gura totul…
Astept meniurile tale zilnice, sau macar ( multe) exemple.
🙂