Congelează-ți șuncile!

1

Vrei să slăbești? Hai afarăăă la zăpadăăăă! Hai un om să construiiiiiiim!

Hai că vă că Elsa nu-ți place, deci trebuie să te iau pe partea mitocondrială. Există două tipuri de grăsime:

  • aia albă, care-ți atârnă cu mândrie peste curea, de-o făcuși singur cum ai știut și te-ai descurcat – servește un singur scop – rezervă de energie, pentru cazul în care se închide vreo 3 ani Mega Image-ul :)))
  • grăsimea maro, ce se găsește în cavitatea toracică și are un rol mult mai important – să îți țină organele interne calde atunci când e frig, ca să nu mori

Ambele tipuri de șunci au celule ce conțin mitocondrii, niște guguloaie mici și lunguiețe în care se produce energie. Grăsimea maro are mitocondrii mai deșirate, care produc o grămadă de energie necesară încălzirii. Grăsimea albă are mitocondrii mai adunate, ce produc doar câtă energie are nevoie celula.

Corpul are 2 categorii de combustibili:

  1. care ridică insulina – glucide și proteine
  2. care nu ridică insulina – grăsimi alimentare și grăsimi din rezervele proprii, adică grăsimea albă

Insulina comandă grăsimii maro să nu mai irosească energie cu încălzirea și mitocondria se strânge scăzând căldura generată la jumate, deci dacă aștepti în frig în stație la 311, nu-ți lua covrigi că faci cuie de frig.

La fel în condiții de insulină coborâtă, adică atunci când mănânci grăsimi sau ții post (deci mănânci grăsimi de pe fundul propriu), grăsimea albă începe să se comporte precum cea maro, deșiră mitocondriile și produce căldură.

Eu am două calități importante: sunt leneș și zgârcit, adică nu mă omor după sport și nici nu-mi place să dau bani pe sală, așa că atâta vreme cât îi frigul ăsta gratis pe aici, fac o plimbare, de 1 oră, îmbrăcat sumar și las mitocondriile să tragă de fiare în locul meu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here