Sanatatea e gratis! Doar boala te costa bani

Desi sectorul de “sanatate” are foarte multe ramuri care se ocupa sa trateze diferite afectiuni, te-ai gandit vreodata sa te duci la un medic care sa te consilieze cum sa fi sanatos?

Nu exista aceasta ramura a medicinei, poti cauta mult si bine. Medicina are alta treaba, respectiv managementul bolii. Sanatatea este raspunderea ta!

La masina stii clar ce ai a de facut, cand sa schimbi uleiul, cureaua de distributie, filtrele de aer. Pentru tine insa nu exista un manual de uitizare sau de intretinere.

Cu totii traim ignoranti fata de acest aspect, pana intr-o zi cand o bagam pe maneca si se strica ceva.

In punctul ala avem doua variante: fie sa lasam sistemul medical sa gestioneze boala sau sa aflam cauza ei si sa cautam sa o indepatam, devenind astfel sanatosi.

Eu am fost diagnosticat cu steatoza hepatica de tip 2 acum un an si am avut bafta sa dau peste un doctor deschis la cap ce mi-a spus ce schimbari trebuie sa fac pentru a ma insanatosi, ceea ce am facut dobandind si multe alte beneficii, la pachet.

Am facut de atunci un scop de a da mai departe cunoasterea dobandita cu aceasta ocazie.

Traim vremuri in care informatia este democratizata, chiar si studiile medicale de ultima ora si sta in puterea noastra sa ne documentam si sa facem schimbarile necesare spre a dobandi sanatatea.