Dieta alcalină keto

0

Dieta keto și postul funcționează: slăbești, scapi de ficatul gras, de insulino rezistență, obezitate… dar oare sunt toate așa de roz? Pentru unii cel puțin, nu sunt, dacă fac pietre la rinichi și le crește acidul uric … cu toate astea pentru mine rămâne cea mai bună variantă.

Ce este acidul uric? E un deșeu rezultat din procesele de metabolizare a proteinelor.

De ce crește pe regim keto și post? Ficatul scoate de la păstrare grăsimi pe care le transformă într-o formă utilizabilă de energie (ketone), dar nu știe în avans exact cât vei folosi și produce cantități ceva mai mari, diferența fiind eliminată în urină de rinichi, doar că în timpul ăsta ei ar fi trebuit să elimine acid uric, care rămâne acum în sânge. Dacă, fericit că n-ai mâncat zahăr te premiezi cu o friptură, fructe de mare sau un pește în plus … nasol, ai și mai mare acidul uric în sânge.

Acum sângele trebuie să fie mereu într-un interval îngust de PH, respectiv 7,2-7,4 și ca să rămână așa corpul trebuie să neutralizeze cumva acidul uric și o face cu calciu, pe care îl trage din oase. Când se întâlnește acidul uric cu calciul formează ceva fain: urat de calciu, niște pietricele în rinichi pe care nu le-ai dori nici dușmanilor, te poți întreba și ce se întâmplă cu oasele din care scoți calciul…

Alimente cu efect acid: zahărul, carnea, pește, fructe de mare, cafeaua, brânza maturată, alcoolul, cerealele și unele fructe.

Care sunt însă alimentele cu efect alcalin în corp: lămâile, kale lacinato, bok choy, frunze de piper, lăptuci, nuci, toate semințele, uleiurile, soia, linte, mei, quinoa, hrișcă, alac. (ultimile sunt cereale deci nu sunt keto)

O dietă ușor alcalină (și aici mă refer evident la efect alcalin în corp ci nu la PH-ul pe care îl are mâncarea; lămâia e acidă dar are efect alcalin; acidul ascorbic lafel) este ideală pentru a păstra echilibrul PH-ului în corp.

Keto alcalin e chiar alcalin? Nu, e doar întoarcerea la normalitate, la echilibru, pentru că keto are efect acid, iar dacă tunăm cu elemente alcalinizante nu facem decât să echilibrăm PH-ul sângelui, fără intervenția corpului. (da, știu că PH-ul sângelui rămâne constant, dar asta nu te întâmplă pentru că e scris în piatră ci cu intervenție din partea mecanismelor de reglaj)

Uite un studiu care pune în lumină caracterul acid al dietei keto:

E drept că nu pățiră nimic la rinichi, dar nu judecăm cât de rezistenți erau rinichii cetățenilor ci caracterul dietei.

Care este riscul să faci pietre? Destul de mici, în conformitate cu studiul ăsta (5%). Dacă ai ghinionul să fii totuși printre ăia care trag paiul scurt, nu o să-ți placă.

Cum arată o dietă keto alcalină? Foarte verde! Multe salate verzi, proteine parțial din suse vegetale, parțial din carne și pește, grăsimi: ulei de măsline, unt de cocos.

În linii mari plătești consumul de friptură cu salată verde și lămâie! Atât de simplu și nu-ți mai bați capul dacă ai rinichi nisipoși sau nu…

Există mulți care au o alimentație cu efect acid asupra corpului, bogată în carne, care nu au probleme cu acidul uric pentru că-l alcalinizează în plămâni făcând sport, deci morala pentru ăia care nu vor să vadă bălării e: dacă ești putoare nu mânca prea multă carne, sau dacă nu se poate fără, atunci bagă sport!

Tot ce-am scris mai sus este o teorie proprie bazată pe informații puse cap la cap din diverse surse și cum ședeam eu așa și mă gândeam dacă o fi corectă sau am plecat pe etnobotanice, iaca dau de un medic serios (ginecolog), care zice fix ce zic și eu (deci nu mă întrebați pe mine de unde am scos informațiile, eu aș fi curios de unde le are ea).

Aici e un studiu japonez din 2015 care dovedește că dieta alcalină scade acidul uric.

Aici găsiți și mai bine explicat ce alimente au caracter bazic și care acid:

La 5 zile după articolul meu, Dr Berg confirmă ce am spus mai sus (mă jur că nu m-a copiat, a tras propriile concluzii :)))):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here