Ești gras? Faci diabet, mori de infarct!

0

Dacă vrei să asculți poți să o faci accesând varianta video, dacă nu, mai jos poți citi toată tărășenia.

Ești gras? Diabetul e aproape o certitudine pentru viitorul tău.

Ascultă-mă până la capăt ca să afli cum să nu faci diabet ca sa nu iți pierzi vederea, picioarele, potența și viața.

Diabetul nu este decât o stație din călătoria pe care te-ai îmbarcat atunci cand ai hotărât că e o idee mai bună să cumperi alti blugi decât să slăbești la loc.

Natura ne-a oferit mâncare în forme pe care corpul nostru știe să le recunoască și să le folosească.

Omul a denaturat creația naturii, a produs mâncare artificială și asta aduce profit, mult profit, dar și multă boală.

Mâncarea se împarte în protenine, grăsimi și carbohidrați.

Deși toate au fost modificate pentru a fi realizate cu cele mai mici costuri, animalele și păsările pentru carne sunt crescute în spații mici, fără posibilitatea de mișcare, pompate de antibiotice și hrănite cu cereale pline de pesticide, grăsimile au fost hidrogenate pentru a fi folosite în industria alimentară iar prajitul se face în ulei de floarea soarelui, care e proinflamator, cele mai dezastruoase efecte asupra sănătății umane vin din modificarea carbohidraților.

Carbohidrații, în natură vin întotdeauna împreună cu fibre, ceea ce face ca digestia lor să se facă gradual, glucoza este eliberată în sânge încet, iar pancreasul produce insulină ce actionează ca o cheie pentru a deschide celulele să primeasca nutrienți.

Omul însă a conceput alimente fara fibre, cu carbohidrati ce se digeră și se eliberează brusc din sistemul digestiv în sistemul circulator. Pancreasul vede volumele mari de glucoză din sânge și este nevoit să producă volume mari de insulină pentru a deschide celulele și îndeasă înăuntru nutrienții.

Situația este una de criză, pentru că glucoza în exces din sânge distruge arterele, exact ce pățeste un diabetic atunci când nu controlează glicemia și pierde vederea, i se amputează membre și cel mai grav: rămâne impotent, că vorba aia, pe pipait o mai găsești, de târât te mai târăști, dar dacă nu se mai ridică steagul…

Alooooo: Ai înțeles? Zahărul strică arterele! Nu colesterolul, ăla e pansamentul natural al corpului.

Confuzia a pornit de la faptul ca prin anii 50 se făceau autopsii pe ăia care mureau de inimă și găseau arterele pline de cholesterol, au zis că se lipește ca mămăliga de tuci.

Ce nu au văzut ei era faptul că bolile cardiovasculare au apărut după ce zahărul a devenit foarte ieftin și abundent pe piată. Oua au mâncat oamenii de când lumea, zahăr nu.

Ordinea în care corpul digeră nutrienții este: alcool, carbohidrați cu eliberare rapidă și apoi restul. Explicația este că ne grabim sa procesam mai întâi ce ne face rău. În fapt între alcool și fructoză există diferențe mici chimice și produc aceleasi efecte în corp, mai putin că de la fructoză nu dormi în șant.

Nu mă crezi că sunt așa apropiate? Tu crezi că dacă era mare scofală chimică, îi iesea oricărui tătăița să transforme câțiva saci de prune într-un trăscău de nota 10, care îți face picioarele grele și te apropie de docrina politică legionară?

Glucoza poate fi utilizată de catre toate celulele din corp, fructoza nu, ea trebuie să meargă la ficat unde, dacă nu ai glucoză, fructoza se transformă în glucoză. Dacă însă ai glucoză, corpul nu are ce sa facă cu mai multă așa că ia fructoza și o transformă în grăsime, pe care o pune frumos în ficat, generând rezistență la insulină suplimentară.

Nenorocirea este ca zahărul este 50% fructoză și 50% glucoză, așa că de câte ori mănânci zahăr iți garantezi că produci grăsimi din fructoză, pentru că glucoză ai deja.

Hai sa exemplificam un pic: Mănânci o ciorbă de burtă (aici ai grăsimi și proteine), apoi o ceafă cu cartofi prăjiti (proteine, grăsimi și carbohidrați), ca la final să arzi niște papanași adică niște gogoși pline de dulceață și smântână (carbohidrați cu eliberare rapidă – făină din gogoși- glucoză, fructoză și glucoză din dulceață, grăsimi). Ce face pancreasul tău?

Aruncă cu insulină în stanga și-n dreapta, că e criză mare, glucoza în sânge a explodat și zgârie arterele ca o mâță arțăgoasă. Insulina deschide celulele la nutrienți și îndeși repede tot ce ai mâncat în celule, de parcă te pregătești să alergi la maraton, când tu defapt ești pe drum spre canapea.

Indeși în celule tot ce ai mâncat, nu doar glucoza, de asta ți-e foame iar peste câteva ore, deși ai mâncat ca pentru 3 zile și asta e din cauza papanașilor, nu a ciorbei și nu a cefei la grătar. Grasimile și proteinele s-ar elibera în mod normal încet în corp, dar le strică nenorocitele de zaharuri, ca orice anturaj prost.

Dacă îndeși în tine ani la rând carbohidrați cu eliberare rapidă adică: zahăr, faină, sucuri, fresh-uri de fructe, lapte, covrigi, snacks-uri, cipsuri, biscuiți, pâine și mai faci și eroarea să le combini cu grăsimi: pizza, macaroane cu brânză, tort, corpul tău se va căsni să le îndese în celule și urmarea este ca vei flaușa celulele în grăsime, ceea ce va face ca răspunsul lor la semnalul insulinei de a se deschide ca să vină mai multi nutrienți să nu mai funcționeze, așa că pancreasul își face ambiția cu celulele și produce și mai multă insulină care va face celulele și mai putin sensibile la insulină și pancreasul crește din nou nivelul.

Această cursă a înarmării se cheamă: rezistență la insulină.

Este un film prost cu final previzibil: el moare la sfârsit. Cine moare?

Pancreasul … după zeci de ani în care s-a luptat cu celulele din ce în ce mai puhave și a produs volume record de insulină, din cauza zahărului ajunge să îi moară din celulele producatoare de insulină și nu mai ține pasul, produce pentru prima dată mai puțină insulină decât ai tu nevoie ca să îndeși nutrienții în celule pline ochi.

Deabia ăsta este momentul în care zahărul tău începe să urce în sânge, degeaba îți iese ție glicemia și hemoglobina glicozilată bine la analize, dacă ești gras ești insulino rezistent și diabetul e doar o urmare firească.

Ăsta e punctul în care glicemia ta începe să urce, deabia acum urcă, până acum ți-au ieșit normale analizele. Ăsta e și punctul în care doctorul te anunță că ai diabet și iți face o rețetă pentru insulină injectabilă.

Ghici ce face insulina injectabilă? Deschide celula ca să primească din nou bombardamentul de mâncare pe care tu în dileala ta îl bagi în tine pe nerăsuflate.

Ăsta e motivul pentru care dozele de insulină cresc mereu, celule tale nu se mai bat cu pancreasul acum, se bat cu seringa, iar insulina îi spune corpului să pună deoparte, să stocheze mâncarea, de aia te faci cât muntele Athos.

Cu cât te îngrași mai tare cu atât ești mai insulino rezistent și ai nevoie de mai multă insulină care te face și mai gras și ai nevoie de și mai multă insulină care te face și mai gras și ai nevoie de și mai multă insulină.

Ce putem concluziona noi de aici?

Ți-ai produs diabetul cu insulina proprie și acum continui să-l aplifici cu injecțiile de insulină, deci insulina nu este remediul pentru diabet ci cauza lui.

Este un cerc vicios din care nu poți scapa decât dacă lucrezi la cauza problemei: mâncarea.

Tu pricepi că ăștia te tratează de consumul aberant de zahăr?

Iar soluția este tot acolo unde e și problema: în farfurie.

Renuntă la zahăr, făină, sucuri, fresh-uri de fructe, lapte, covrigi, snacks-uri, cipsuri, biscuiti, pâine, pizza, macaroane cu brânză, tort.

Ține post! (Nu post religios, post cu apă, nu mai mânca deloc perioade de timp.)

Așa slăbești, nu mai faci diabet și nu mai mori la 40 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here