Feminismul și fata bătrână

0

Feminismul este visul american pentru femei, le promite că dacă trag tare, învață bine la facultate, găsesc o slujbă bine plătită, vor putea avea tot ce-și doresc, inclusiv un bărbat pe măsura lor.

Deși rețeta pare una de succes, doar funcționează de exact în forma asta în cazul bărbaților, rezultatul este însă unul surprinzător: singurătatea.

Femeia de cariera constată cu surprindere că la treizeci și ceva de ani când îi sună ceasul biologic și o bântuie teama de bătrânețea alături de 30 de pisici, se apucă cu hotărâre să caute un bărbat serios pentru întemeierea unei familii, nu mai are de unde alege. Nu au intrat în pamânt, dar pur și simplu nu îi place ce găsește.

De ce? Pentru că femeile nu se cuplează cu cineva mai jos pe scara socială decât ele, deci cu cât urcă mai sus, cu cât au mai puține variante. Sigur, vei spune că sunt destui bărbați de succes, din care pot alege, doar că surpriză: bărbații de succes nu sunt atrași de femei de succes. De ce? Pentru că sunt ocupați cu viitoarele femei de succes, alea cu 15 ani mai tinere, care “își trăiesc viața”.

Sunt multe femei care se trezesc depresive și singure printre cubical-uri și se întreabă cum au ajuns acolo … ca doar au jucat după regulile societății moderne … li s-a promis o viață de vis, cum văd la altele pe Instagram. Nu realizează însă că regulile societății moderne nu sunt făcute pentru beneficiul lor, ci pentru a scădea costul forței de muncă, atrăgând mai mulți oameni pe piața muncii.

În realitate, sfatul cel mai bun îl dă tot țața Floarea de la țară: “Mărită-te cât ești tânără și frumoasă, că dacă îți trece vremea nu te mai ia nici dracu și rămâi fată bătrână.” Noțiunea de fată bătrână pare arhaică și perimată dar dacă stai să te gândești e mai actuală ca oricand, dat fiind că sunt mai multe ca niciodată.

A existat tot timpul un echilibru: femeile erau cele care gestionau piața de sex, iar bărbații pe cea a relațiilor, în sensul că bărbații voiau sex, femeile relații, fiecare oferea ceva și toată lumea era mulțumită. Feminismul a aruncat în aer toată șandramaua pentru că încurajează femeile să se poarte ca bărbații, “să-și trăiască viața” și nu mai au nimic de negociat contra relației, că sex-ul îl dau deja gratis. Feminismul a ucis relațiile de lungă durată?

Într-un mod cu totul neașteptat feminismul a eliberat … bărbații, care în trecut trebuiau să muncească pentru a întreține familia, dar cum nu mai e cazul … sunt liberi să facă ce vor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here