Gresim de 50 de ani

1

Noi, grasii am auzit de multe ori ca daca mancam mai putin si facem mai mult sport slabim. De regula de la vre-un ticalos slabanog care sigur stie ca doar a trecut si el prin asta, nu?
Ma amuza mult nutritinistii care recomanda cate 5 mese mici.
A scadea caloriile este intotdeauna o cale sigura de a incetini metabolismul: Scazi la 2000, in curand nu-ti mai trebuie decat 1800, scazi la 1500, se reseteaza contoarul si iti trebuie 1200. Nu exista prag la care sa cobori, fara ca metabolismul sa te urmeze.
La sfarsit ce faci? FOAMEA si degeaba, nu mai slabesti. Cand te paraseste ambitia de a urmari aceasta metoda falimentara si scapi grav in merdenele, te unfli mai rau decat erai inainte.
Mergi la nutritionist care in loc sa recunoasca faptul majoritatea pacientilor lui sfarsesc lafel si sa recunoasca esecul metodei indicate, te scoate pe tine vinovat ca n-ai avut ambitie.
De ajuns, e timpul sa rezolvam problema exact asa cum a si inceput: hormonal.
Cum? E mult mai simplu decat crezi…
Renunti la glucidele cu eliberare rapida (zahar, cereale, cartofi) si mananci mai rar. (nu mai putin, doar mai rar). Intre mese corpul va incepe sa consume din grasime, dat fiind nu mai avem insulina ridicata care sa blocheze acest proces.

1 COMENTARIU

  1. Noi, grasii, iti multumim pentru ca citesti o carte ( sau chiar mai multe) si o sintetizezi in 15 randuri clare.
    E stilul tau, nu? Scurt si la obiect, cu un pic de sarcasm…
    🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here