Liviu Sofonea

0

Prof. Univ. Dr. Liviu Sofonea

Am avut recent sansa sa iau contact cu acest om deosebit.
In timp ce in numele nostru vorbeste o analfabeta pusa acolo de un hot, a fi martor la un discurs rostit de D-nul Liviu Sofonea e o adiere de aer proaspat datator de speranta.
La 86 de ani, el are o verticalitate necrutatoare, cantarind cu o busola morala de neclintit situatia precara in care ne-a adus conducerea actuala a statului roman.
E energic si spre deosebire de mine, el nu a obosit sa protesteze. Protestesteaza de altfel din 1956, de la invazia comunistilor asupra Ungariei.
Se recomanda drept “mamos de ingineri” deoarece a pregatit zeci de mii de ingineri in decursul carierei sale impresionante.
Are o memorie fara cusur, vorbeste engleza perfect si are o voce care nu are nevoie de microfon pentru a se face auzita.
Pune lucrurile in context istoric si merge laser la esenta lucrurilor.

De ce vorbesc despre el?

In timpul discursului sau D-nul Sofonea a spus:
“Poti rabda 3 zile de foame, am facut-o …”
Banuiesc ca acesta este secretul pentru longevitatea sa si conservarea perfecta a creierului sau fabulos.

Va amintesc cu aceasta ocazie ca in lipsa mancarii in procesul de autofagie corpul recicleaza materiale din celulele deteriorate, colectand inclusiv placile de grasime de pe creier, care dau pierderi de memorie.

Am sa citez acum pe D-nul Prof. Dr. Anton Anton care m-a invatat masini hidraulice: “In viata nu e suficient sa fii baiat destept, de multe ori e important sa stii cand sa te iei dupa unii mai destepti ca tine.”
Sa fim deci destepti si sa ne luam dupa D-nul Sofonea acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here