Povestea mea

1

PENTRU CEI CARE VOR SA INCEAPA
Va prezint povestea mea de inceput, poate va ajuta…
Am fost toata viata plinut, dar dupa ce m-am angajat la o slujba de birou kilogramele au inceput sa se adune mai repede.
Ma urmarea frica mortii de cate ori se crapa cantarul sub mine, dar nu stiam in ce directie sa o iau si tot ce-mi spusesera doctorii ma facuse invariabil mai gras ca inainte, la sfarsit.
Nu mai fusesem la un doctor de ani buni si nevasta-mea, incercand sa ma incurajeze mi-a facut un abonament la Sanador.
Dupa primul an in care a platit degeaba (ca nu m-am dus), m-a amenintat ca-mi umfla felinarele asa ca de data m-a convins.
M-am uitat pe meniul ala de specialitati al lor si nu stiam de unde sa incep. Stiam ca am ficatul gras asa ca m-am dus la gastroenterologie.
Acolo, dupa cateva intrebari, doctorul meu concluziona:
“-Esti bine, acum esti bine, dar poti sa mori.”
Recunosc, nu am vazut-o venind…
“-Mai incolo sau ….”
“-In 10 ani! Esti obez, ai hipertensiune, probabil colesterol, ficat gras, cu datele astea exista o sansa statistica sa mori de un infarct in 10 ani.”
Ma cacasem pe mine, deabia inplinisem 33….
Incepuse sa-mi tremure vocea.
“-Pai si ce sa fac? …. Ca sa nu mor adica …”
“-Simplu, slabeste 30 de kile!”
M-am uitat la el, era un baietas usor de ratat cu privirea cand se aseza pe dunga…
“-Usor de zis, domnu’ doctor …. ”
“-E usor si de facut: Renunta la glucide si nu mai manca seara. Mananca de 2 ori pe zi intr-un interval scurt. Fii atent! Nu manca nici o bomboana in rest ca iti sare insulina chiar daca nu are decat 2 calorii”
Mi-a facut o lista lunga de trimiteri.
Urmatorul a fost cardiologul.
Asta m-a intrebat:
“-Va tineti de pereti?”
“-Nu, de ce? ”
“-Aveti tensiunea 160/110 si faptul ca nu ametiti inseamna ca e asa de foarte multi ani.
Asta, mai ambitios decat primul mi-a aratat niste grafice prin care imi demonstra ca statistic relatia mea cu gagica temperamentala purtatoare de coasa intra pe linie dreapta.
A urmat ecografia (pe care o postai deja) si analize de sange, care confirmau caracterul meu efemer pe pamant. :))

M-am apucat de treaba, asa cum mi-a zis gastroenterologul: fara zahar, paine, cartofi, etc. Practic mancam doar salate, cate 2 pe zi.
Seara mi se lungeau urechile de foame, as fi mancat si trenurile din Gara de Nord!
A treia zi am crezut ca dau in primire, eram slabit, imi era frig, nu mai aveam nici un pic de energie. Ma pregateam sa chem salvarea.
Am coborat si mi-am luat o cafea uriasa si mi-am mai revenit.
Aveam sa aflu mai tarziu ca asta se cheama ketoadaptare.
Corpul poate inmagazina zahar, sub forma de glicogen, pentru maxim 72 de ore, apoi e fortat sa treaca pe grasime din rezerve, daca te incapatanezi sa nu-i mai dai zahar.
A patra zi m-am simtit surprinzator de bine, stare care a continuat sa se amplifice cu timpul. A disparut si foamea aia nebuna, am vazut ca daca nu mananc, dupa o vreme trece singura.
In prima saptamana scazusem la 90kg de la 96.
Vreo luna a am avut tenul innegrit, grasimea stocheaza toxine, iar eu daca incepusem sa umblu la rezerve am scos si toxinele.
A disparut de la sine de tot pe la sfarsitul lunii a doua.
Am inceput sa ma documentez despre regimul vedetarian si cel ketogenic. Asta mi-a luat cateva luni, in care am tinut un soi de keto semivegetarian adica mancam mai rar carne.
La sfarsit am decis ca are mai multa logica regimul keto.
Am schimbat programul pentru ca nu puteam dormi daca nu mancam seara si dupa o vreme am decis sa mananc doar seara, peste zi doar un pic de unt (ca nu genereaza insulina).
Nu recomand nimanui sa incerce sa posteasca inainte de ketoadaptare ca se va chinui teribil.
Am ajuns la 81kg azi si vreau sa spun ca slabitul este cel mai mic lucru care s-a imbunatatit, cel mai important este claritatea mentala. Nu mai am nici o sinusoida generata de glicemie, sunt cristal toata ziua …
Aaaa era sa uit, sunt sanatos si pentru cei care isi faceau griji, NU MOR! :))

Daca ar fi sa mai fac treaba asta cu inceputul keto de la capat as face asa:

  • Nu as mai infrunta foamea direct ca berbecul, nu-i deloc amuzant, asa ca as manca unt cand mi-ar fi foame in afara intervalului de masa
  • As manca la pranz si seara in prima faza, iar dupa o perioada as ramane doar la cina.
  • Saruri si apa!

Iau clorura de potasiu si sare de Himalaya, le amestec cu apa si otet de mere si il beau.
Fac asta pentru ca unul din rolurile insulinei este sa tina sarea care la randul ei tine apa si mineralele.
Nema zahar, nema insulina, nema saruri si apa
Deci bag sare si apa …

Sper sa va fie de folos, nu-i deloc amuzant inceputul dar merita din plin dupa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here