Raportul Flexner din 1910 – Escrocheria Big Pharma Rockefeller-Carnegie

0

Medicina occidentală este grozavă în caz de urgență, dar este timpul ca oamenii să-și dea seama că medicina de astăzi (medicina occidentală sau alopatie), cu concentrarea sa pe medicamente este o creație lui Rockefeller pentru a face bani.

John Davidson Rockefeller (1839-1937) a fost cel mai bogat om al tuturor timpurilor, clădind un imperiu ce la acea vreme valora un triliard de dolari în banii de azi.

Rockefeller a fost fiul unui escroc ce vindea ulei de șarpe ca remediu pentru cancer, la prețuri exorbitante, talent comercial ce avea să fie moștenit și de către fiul său, care devine un prosper om de afaceri.

Atunci când a fost descoperit petrolul în America, Rockefeller a realizat extrem de rapid că se pot face mulți bani din asta, dar nu din foraje, ci din rafinarea petrolului, așadar a cumpărat o rafinărie și a angajat numeroși oameni de știință pentru a optimiza procesele de rafinare și a utiliza cât mai eficient petrolul. A reușit să pună pe piață produse petroliere atât de competitive încât concurenții săi, care nu au putut ține pasul cu el, au fost nevoiți să îi vândă rafinăriile și să i se alăture.

Astfel Rockefeller a ajuns să dețină 90% din petrolul american, prin compania sa Standard Oil.

Atât de influent a devenit, încât congresul american s-a simțit nevoit să introducă legislație anti-trust, spărgând compania sa în zeci de firme independente.

În același timp, în jurul anului 1900, oamenii de știință au descoperit ”petrochimice” și capacitatea de a crea tot felul de substanțe chimice din petrol. S-au descoperit diverse vitamine și multe medicamente farmaceutice ar putea fi făcute din petrol.

Aceasta a fost o oportunitate minunată pentru Rockefeller, care a văzut capacitatea de a monopoliza petrolul, industria chimică și cea medicală în același timp!

Cel mai bun lucru despre petrochimie a fost că totul putea fi brevetat și vândut pentru profituri mari.

Dar a existat o problemă cu planul lui Rockefeller pentru industria medicală: medicamentele naturale/pe bază de plante erau foarte populare în America la acea vreme. Aproape jumătate dintre medici și colegiile medicale din SUA practicau medicina holistică, folosind cunoștințele din Europa și nativi americani.

Rockefeller a trebuit să găsească o modalitate de a scăpa de cea mai mare concurență a lui. S-a dus la prietenul său Andrew Carnegie, un alt magnat și au conceput o schemă. De la prestigioasa Fundație Carnegie, au trimis un bărbat pe nume Abraham Flexner să călătorească prin țară și să raporteze despre starea colegiilor și spitalelor din țară.

La acea vreme, în America de Nord existau 155 de școli de medicină, iar Flexner a vizitat și a efectuat o evaluare aprofundată a fiecărei școli.

Raportul a cerut școlilor de medicină americane să adopte standarde mai înalte de admitere și absolvire și să adere strict la protocoalele științei de masă în predarea și cercetarea lor. Raportul a vorbit despre necesitatea reformării și centralizării instituțiilor medicale.

Cu sprijinul financiar al Fundației Carnegie, raportul Flexner a fost publicat și dat Congresului SUA în 1910. Congresul a acționat pe baza concluziilor raportului și le-a făcut legi.

Multe școli de medicină americane nu au îndeplinit standardul susținut în Raportul Flexner și, după publicarea acestuia, aproape jumătate dintre școli au fuzionat sau au fost închise definitiv. Colegiile de homeopatia au fost închise. Medicamentele naturiste au rămas subiecte marginale. Unii medici au fost închiși.

Până în 1925, peste 10.000 de specialiști în plante nu mai aveau activitate. Până în 1940, peste 1.500 de chiropracticieni fuseseră trimiși în judecată pentru escrocherie.

Cele 22 de școli de medicină homeopată care au înflorit în anii 1900 s-au redus la doar două până în 1923.

Până în 1950, toate școlile care predau homeopatia au fost închise. Dacă un medic nu a absolvit și nu a primit o diplomă de doctorat de la o școală medicală „aprobată de Flexner”, el sau ea nu și-a putut găsi un loc de muncă nicăieri. Acesta este motivul pentru care, astăzi, medicii favorizează terapia cu medicamente sintetice și știu puține despre proprietățile naturale de vindecare ale nutriției și curele naturale de vindecare găsite în natură.

Efecte:

  • Aici își are originea cea mai mare problemă: Școlile de medicină nu îi învață pe studenții la medicină despre nutriție, deoarece acesta este un leac sau un remediu natural.
  • Medicii nu sunt plătiți pentru a educa oamenii, în vederea dobândirii și întreținerii sănătății, pentru că nici ei nu primesc această educație.
  • Studenții la medicină petrec timpul învățând despre medicamente brevetate, deoarece medicii sunt plătiți pentru a scrie rețete pentru medicamentele farmaceutice, pentru că asta este ceea ce poate fi brevetat.
  • Un medic nu poate scrie o rețetă de medicamente farmaceutice pentru alimente naturale, deoarece remediile naturale găsite în natură nu pot fi brevetate.
  • Lobby-ul pentru medicamentele farmaceutice este enorm și influent.
  • Școlile de medicină primesc o sumă exagerată de subvenții de la companiile de medicamente care plătesc profesorii de medicină, așa că profesorii îi învață pe studenții la medicină despre cel mai recent medicament farmaceutic.

Așa au vrut Rockefeller și Carnegie reforma educația medicală în America. De peste un secol, Fundațiile Carnegie și Rockefeller au conceput curriculumul educațional medical prin granturile și donațiile lor. Aceasta este problema care apare atunci când banii provin de la o sursă care are o persoană interesată de rezultat.

La sfârșitul anilor 1800, începutul anilor 1900, existau diferite tipuri de școli de medicină naturală: școli homeopatice, osteopatie, naturiste, eclectice de medicină pe bază de plante, dietă, moașe, băi de aburi și așa mai departe.

Totul era acolo, atât medicina alopată, cât și medicina naturistă, coexistând împreună.

Nu a existat o singură cale.

Rockefeller și Carnegie au schimbat totul. Erau interesați să stabilească o singură cale. Ei au capturat sistemul de educație medicală și au creat un monopol prin eliminarea întregii concurențe care amenința marca lor de educație medicală, care era de a preda medicamentele farmaceutice brevetate ca singura modalitate de a vindeca boala.

Raportul Flexner din 1910 a fost o escrocherie. Abraham și Simon Flexner au fost angajați și plătiți de Rockefeller și Carnegie pentru a publica un raport care să denunțe și să elimine competiția și a funcționat.

Raportul Flexner a fost înclinat în favoarea rezultatului pe care Rockefeller și Carnegie l-au imaginat. Raportul afirmă că majoritatea școlilor de medicină nu predau medicina solidă, ceea ce, în ochii lui Rockefeller și Carnegie, însemna că colegiile de sănătate naturală nu predau suficiente medicamente chimice fabricate de Carnegie și Rockefeller.

După ce au închis școlile medicale incomode, Carnegie și Rockefeller au început imediat să verse sute de milioane de dolari prin fundațiile lor scutite de taxe în aceste școli de medicină care predau medicina bazată pe droguri.

Pentru a se asigura că școlile de medicină se îndreptau complet în direcția predării și promovării medicamentelor farmaceutice, donatorii (Rockefeller și Carnegie) au pus o condiție de a numi unul dintre personalul lor în consiliul de administrație al școlii pentru ca școala să primească granturi și donații. Rockefeller și Carnegie au justificat că doreau să se asigure că școala își cheltuiește banii în mod corect. Dacă școala ar dori banii, ar da curs cererii.

Așa că Rockefeller și Carnegie au început să încarce consiliul de administrație al școlii cu membrii personalului lor care erau pe statul de plată al donatorilor.

În schimbul granturilor și donațiilor, Rockefeller și Carnegie au cerut școlilor să continue predarea materialelor de curs care erau orientate exclusiv către medicamentele farmaceutice, fără a pune accent pe medicina naturală. Odată ce acest lucru a fost pus la punct, pendulul a fost în favoarea înșelătoriei Rockefeller-Carnegie Big Pharma și a rămas așa de atunci.

Ca rezultat al Raportului Flexner, cercetarea medicală a primit undă verde pe banda de alergare nesfârșită a căutării de medicamente mai noi și așa-zis mai bune pentru tratarea bolilor.

Întregul domeniu medical a fost denaturat în direcția medicamentelor farmaceutice. Aceste medicamente pot fi brevetate și produse cu profituri mari pentru marii mari capitaliști din domeniul farmaceutic, care nu au nicio atenție pentru proprietățile vindecătoare pe care natura le poate oferi.

Cu toate acestea, există o conștientizare tot mai mare în rândul multor medici alopați care cred că promisiunea vindecării se găsește în ierburile și plantele și copacii și semințele naturii și probabil, a fost menit să fie așa.

Astăzi, există o renaștere puternică și o industrie în continuă creștere a remediilor și terapiilor de medicină naturală în întreaga S.U.A.

Prin comparație cu ce s-a întâmplat în occident, medicina naturistă (adică medicina) și medicina occidentală coexistă în locuri precum Japonia. Legea medicală japoneză permite unui medic să administreze orice tip de terapie dacă este în interesul pacientului.

Atunci când spui că tu ai încredere în știință, te întreb: În care știință ai încredere?

În medicina multimilenară sau în cea pe bază de patent de invenție scornită de 2 magnați acum 100 de ani?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here