Repară ficatul!

3

Am fost mereu sănătos tun, nu m-a interesat prea tare să mă documentez despre sănătate și ce trebuie făcut pentru a o păstra până anul trecut când o persoană apropiată mie a fost diagnosticată cu ciroză iar la câteva luni am aflat că și eu merg pe drumul ăsta, având steatoză de gradul 2.

Am căutat un remediu și am aflat că silimarina este un adjuvant puternic pentru ficat, dar cum nu imi plăcea ideea de a lua pastile, am cautat o sursă naturală și așa am găsit semințele de armurariu.

Am mâncat amândoi câte 5 linguri de semințe de armurariu (măcinate imediat înainte pentru a nu oxida), timp de câteva luni și rezultatele au fost neașteptat de bune: eu am scăpat cu totul de steatoză, iar el și-a înbunătățit mult funcția hepatică, trecând de la ciroză umedă la una uscată.

În paralel eu am început și drumul pe “low carb” și “intermittent fasting” scăpând și de obezitate.

Mi s-a parut așa o treabă bună că am vrut să împărtășesc și cu voi această experiență, în cazul că vă confruntați cu probleme similare și v-ar putea ajuta informațiile, de asta am făcut blogul.

Ce altceva ar putea ajuta ficatul gras, fibroza și ciroza?

  1. În primul rând nu mai face acțiunile care te-au bagat în situația asta:
   1. Nu mai mânca zahăr, făină, cartofi și fructe dulci
   2. Nu mai bea!
  2. Frunze verzi: toate frunzele verzi te vor ajuta să cureti ficatul de grăsime (kale, spanac, muștar, lăptuci, varză, apio, etc.)
  3. Vitamina E este cea mai bună prietenă a ta dacă ai ciroză:
   1. Cătină – foarte bogată în vitamina E
   2. Sfeclă
   3. Spanac
   4. Ardei gras
   5. Nap și frunze de nap
   6. Morcov
   7. Avocado
   8. Caisă – Un studiu din British Journal of Nutrition publicat în 2009 a demonstrat că degradarea ficatului a fost redusă substanțial prin consumul de caise. Universitatea din Minnesota a descoperit că un consum mare de carotenoide, vitaminele E și C este corelat cu risc scăzut de cancere gastrointestinale
   9. Nectarine
   10. Piersici
   11. Persimon japonez
   12. Papaya
   13. Acai
   14. Mango
   15. Guava
   16. Kiwi
   17. Mure
   18. Zmeură
   19. Nuci braziliene-foarte bogate în vitamina E
   20. Alune
   21. Semințe de floarea soarelui – foarte bogate în viamina E, în plus conțin B1, care este foarte util în cazul  când aveți și diabet
   22. Ulei de măsline
   23. Migdale
   24. Calamar
   25. Caracatiță
   26. Crustacee
   27. Somon
   28. Sardine
   29. Macrou
   30. Suc de tulpini de grâu și orz
  4. Mazăre pigeon – Un studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology, în 2008 a arătat că protejează ficatul împotriva degradării produse de alcool
  5. Năut – Revista Experimental and Toxicologic Pathology a raportat că protejează ficatul împotriva unui cancerigen puternic numit N-nitrosodietilamină și a redus deteriorarea peroxidativă.
  6. Ficat de cod pentru D3

Ficatul este cel mai mare filtru din corpul tău și daca vrei o viață lungă și sănătoasă ai face bine să începi să ai grijă de el, mai ales că trăiesti într-un mediu din ce in ce mai poluat și el e singura ta apărare in fața atâtor chimicale prezente la tot pasul.

 

3 COMENTARII

  • Tata a inversat ciroza cu el, deci categoric da.
   Cum a facut: 5 linguri de seminte pe zi macinate imediat inainte de a le consuma.
   E cel mai puternic tonifiant al ficatului, dar hepatitata B e virala … deci doar ajuta, nu vindecă.

 1. Confirm :după cură cu silimarină, baiatul meu de 14 ani a reusit seroconversia hepatitei B. Face in continuare analize virologice de 2 ori pe an, și e stabil de 2 ani.
  A ajutat vârsta lui, in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here