Să depășim genetica?

0

Am aflat despre cartea asta de la Dr. Gundry, un fost cirurg specializat pe inimă, care s-a dedicat prevenției.

Mi-a atras atenția pentru că vorbea despre gena “Apo e” care e foarte importantă în mecanismele metabolizării grăsimilor și despre faptul că există oameni pentru care un regim keto nu e indicat.

Îmi voi permite să vă arăt un tabel din carte, cu speranța că nu mă va împușca nimeni pe drepturi de autor:

Există 3 categorii de combinații Apo E: 2, 3 și 4.

Majoritatea de 65% sunt de tipul 3, ăstora li se fâlfâie de carbohidrați, grăsimi și alcool, în sensul că nu au nici o sensibilitate exagerată la ele, sunt însă tot pământeni și se supun legilor gravitației. Ei pot face keto fără probleme.

Cea mai interesantă categorie mi se pare Apo e 2, prezentă la 10% din populație, pentru că la ăștia nu numai că nu le fac rău grăsimile și alcoolul, dar chiar le scade colesterolul de la ele. Tot ei au cel mai important câștig din sport, deși cu toții ar trebui să prestăm un pic.

Cea mai ingrată categorie generică e Apo e 4, (25% din populație) pentru că atât alcoolul cât și grăsimile ridică colesterolul. Un regim keto nu pare prea nimerit în cazul lor.

Acum eu nu am băut gaz să zic că LDL-ul e rău și mai știu că zahărul e cel care îl oxidează și că nimic din ce face corpul nu-i întâmplător și dacă îți crește colesterolul LDL e pentru că ai nevoie de el să peticești ceva, deci faci ceva prost, că altfel n-ar fi nevoie de el mare.

Ce e de consemnat e că proteinele au efect pozitiv pentru toți.

Testul pentru Apo e se face și în România și costă cam 400ron.

În rest cartea este un instrument foarte util pentru cei care sunt interesați să se ferească de principalul ucigaș de pe planetă: bolile cardiovasculare. (vă stric surpriza, DA sunt cauzate în cea mai mare parte de insulino rezistență, dar e un balaur cu mai multe capete)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here