Să facem pace ș-apoi să mergem la război!

1

Sunt multe curente de opinie în ceea ce privește regimul alimentar: vegetarian, vegan, raw-vegan, paleo, Dukan, keto, carnivor, etc.

Fiecare dintre cei care iau poziție public în favoarea unei diete este pregătit să-i apere onoarea de parcă ar fi un membru al familiei sale. :)))

Mă amuză, dar mă și întristează să văd câtă energie irosim în discuții seci despre care e soluția cea mai bună, în măsura în care lucrurile pe care suntem cu toții de acord sunt mult mai importante decât cele care ne despart.

Ce avem în comun?

  1. zahărul nu are ce căuta în alimentație
  2. apa cu zahăr – sucurile de orice fel nu au ce căuta
  3. alimentele procesate, cele care vin în cutie de carton și expiră secolul viitor, nu au ce căuta
  4. grăsimile hidrogenate nu au ce căuta
  5. fast-food-ul nu are ce căuta
  6. plantele pline de chimicale și modificate genetic nu au ce căuta
  7. carnea de la animale pompate cu antibiotice, care nu se mișcă și sunt hrănite nenatural, nu are ce căuta

Acum că toți dăm la o parte toate astea, spune-mi ceva:

Când vezi că avem atâtea în comun, nu vrei să lucrăm împreună pentru a face cunoscute oamenilor riscurile asciate unei alimentații nenaturale? Te ofensează atât de mult că eu mănânc jumări, altul mocovi, sau carne, sau nuci, sau brânză, sau orez și paste?

Nu vrei să ne concentrăm pe adevărații noștrii inamici comuni? Nu vrei să punem în lumină împreună calicia celor care fac profituri uriașe de pe urma ignoranței și care se bucură să întrețină prostia prin dezinformare?

Frați keto, vegani, paleo, carnivori, vegetarieni, propun să facem pace și să declarăm război:

  • Big food – dacă vine într-o cutie și expiră după Brexit, nu-i mâncare, e adaos comercial. Ca să țină mult la raft trebuie zahăr și grăsimi hidrogenate, adică din ingrediente ieftine faci un produs pe care îl vinzi scump. (că doar d-aia dai reclame la tv, nu?)
  • Fast food – cea mai horror combinație de zahăr cu grăsimi hidrogenate, plante și carne artificiale, pline de chimicale, inginerie pentru a te face dependent, ca să te duci mereu.
  • Big pharma – un fel de șacal, care așteaptă să îți distrugi metabolismul pe mâna primilor doi, ca apoi să cotizei și la ei, doar de gestiune a bolii, nu își propun să te vindece de ceva.

Dacă nu ne trezim, vom ajunge în colaps pe toate planurile: sistem medical, pensii, sănătatea proprie și a celor dragi.

Să ne întoarcem la natural, la piețe, la țărani, la produse tradiționale.

Ce zici? Te bagi? Corupi încă doi pe lângă tine?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here