Scapă de burtă!

2

Te-ai obișnuit cu ea, nici nu mai ții minte când a apărut, parcă a fost tot timpul acolo. Nici nu concepi că ar putea să te parăsească vreodată, de altfel tot ce ai încercat vreodată pentru a scăpa de ea a făcut-o și mai mare.

Da, vorbesc despre nenorocita de BURTĂ!

Ține-te bine de șuncile tale că sunt pe cale să-ți dau soluția pentru a scăpa de mizerabilă: NU MAI MÂNCA!

Știu, e nebunesc, nesănătos, o să mori :))) hai, te las să completezi pe linia punctată toate inepțiile cu care te-ai lăsat indoctrinat ….

Hai să o luăm un pic logic, ce ai făcut până acum? Ai mâncat în fiecare zi, ca și cum foamea era o boală, pentru care era vital să administrezi antidotul la fiecare 2-3 ore. Te-ai ales cu burtă? Perfect! Nu mai face asta!

Îți spun precis că dacă nu mănânci nimic 3 zile nu se întâmplă absolut nimic rău, din contră! (dacă ești diabetic, nu te-o pune dracu)

Hai să vedem ce se intâmplă in corpul tău după 3 zile fără mâncare:

 • ți se face foame, așa de foame că vezi cum acidul tău gastric topește tot până și adidașii, penetrează scoarța terestră și inversează polii magnetici. Revino-ți, foamea nu se amplifică liniar, vine și pleacă.
 • corpul consumă toate rezervele de zahăr din mușchi și ficat, devii slăbit, ești pe cale să renunți și pomenești des rudele mele că te-am convins să faci asta apoi dintr-o dată …
 • corpul trece de la funcționare pe mâncare, la funcționare pe rezerve, adică pe șunci și te topești ca înghețata la soare, cu câteva efecte secundare minore: îți trebuie o mică avere pentru haine noi, pari cu 10 ani mai tânăr, trăiești mai mult, scapi de pastile (astea au fost pentru femei, dar tu ești bărbat și pentru că știu că pentru tine nu contează aceste detalii insignifiante așa că am găsit ceva și pentru tine: cucul pare mai mare!)

Bine, recunosc toate astea nu se întâmplă după doar 3 zile, dar doar de atât e nevoie să treci pe consum de grăsime din șunci, pentru că treaba asta e cu schepsis: trebuie să lipseacă hormonii: insulină (apare când mănânci), cortizol (apare când ești stresat), estrogen (de aia e mai greu să slăbești când ești femeie la menopauză), apoi trebuie musai să se golească rezervele de zahăr (glicogen) iar astea pot să te tină maxim 3 zile.

Bun, după 3 zile ești sigur în modul de ars grăsimi, dar pentru că nu vreau să fim ca în povestea aia cu zgârcitul care a învățat măgarul să nu mai mănânce, poți să reîncepi să mănânci, dar ține cont că dacă umplii rezervele de zahăr, vei avea nevoie să treci din nou prin toată povestea, pentru a reveni la ars șunci, așa că, atunci când mănânci, nu te mai atinge de:

 • zahăr
 • cereale
 • cartofi
 • fructe dulci

Păi atunci eu ce mănânc? Este că n-ai pic de inspirație după ce le-am tăiat pe astea de pe listă? Mănânci multe salate verzi (kale, rucola, bok choy, lăptuci,etc), nuci (nuci românești, de macadamia, pecan, fistic), seminte (in, floarea soarelui), ulei de măsline, avocado, ciuperci, drojdie, natto, ouă de la găini gâdilate la coadă, smântână, mascarpone, unt, brânză de la oi și capre păscute pe Mozart. Mirodenii cât cuprinde: sare de Himalaya, piper, curcuma, coriandru, cuișoare, scorțișoară.
Seamănă a ceva? Orice asemănare cu dieta ketogenică e pur întâmplătoare.
De altfel gurile rele spun că treaba aia cu nemâncatul preț de câteva zile se cheamă post prelungit. Poți face și post intermitent adică să mănânci intr-un interval scurt de timp, că toată șmecheria e pauza când nu mănânci.
De acum poți fii inventiv: poți posti câteva zile la rând, sau poți mânca o dată pe zi (post intermitent).
Acum pentru că eu scriu pentru români și știu că sportul nostru preferat este să o fentăm, să-ți zic cum poți să o fentezi și de data asta: cu UNT!
Singurul nutrient care nu are nevoie de insulină să fie digerat este grăsimea, așa că dacă nu mai poți și ți se lungesc urechile de foame, mănâncă unt, da mănâncă unt gol, sau îmbracă-te daca ești în public … sigur vei întârzia un pic procesul de slăbire, dar măcar nu scapi ca vaca în trifoi în caserola de înghețată!
Acum că știi cum să scapi de burtă, să-ți spun și de ce:

 • burta ta e un semn că ești insulino-rezistent, adică ai steatoză, sau cum spun doctorii ca să nu te sperie-ficat gras, un fel de început de ciroză, ești aproape diabetic, hipertensiv, cu arterosleroră ca pe mână, ceea ce te califică în capul listei pentru un infarct sau accident vascular și chiar dacă nu-ți spune nimic terminologia de insulino-rezistență, mai mult ca sigur de asta vei murii cu mult înainte să-ți vină vremea
 • burta ta a devenit parte din sistemul endocrin, e ca o glandă, pentru că produce estrogen (hai să nu spui că n-ai și niște țâțe păroase peste burta aia imensă, alea cum crezi că au apărut?) De altfel ți-am spus că estrogenul blochează și el consumul de grăsime
 • ești leptino-rezistent, adică creierul tău nu mai vede șuncile, cu cât ești mai gras, cu atât creierul tău crede că ești tras prin inel și cere mâncare
 • TMAO, e un produs secundar din digestia proteinelor animale, care are nevoie de grăsime viscerală pentru a ajunge în forma periculoasă (din TMA in TMAO). Cel care a descoperit răgălia zice că ar contribui la riscul de infarct, dar subiectul este destul de nou și controversat. Până acum se cunoaște o singură cale de a contracara TMAO: uleiul de măsline 8-12 linguri pe zi, așa că până slăbești sau renunți la carne, ar fi bine să înoate salatale tale în ulei de măsline.

Să recapitulăm: burta ta te vrea gras și încearcă să te ucidă, topește-o pe nenorocită!
E luni, până miercuri poți fi în modul de sfârâit șunci! Hai că în august iar plângi în Thasos că ești român burtos. Poate te întrebui de unde știu unde îți faci concediul, ei bine nu știu exact dar majoritatea burtoșilor acolo merg, asta dacă nu sunt din ăia cu ghiul și lanț, că ăia merg la Mamaia, unde le trebuie umbrelă din aia mare să le încapă burta sub ea.
Am un prieten căruia i-am spus ce ți-am spus și ție, iar în 2 luni a dat jos 15kg!

2 COMENTARII

 1. Imi place mult modul in care iti scrii articolele; printre multe informatii utile strecori cateva ironii subtile…. si, cateva comentarii amuzante… iar astea fac deliciul cititorului.
  Este al doilea articol scris de tinepe care l-am citit si care m-a… informat/amuzat/incantat. Felicitari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here