Scorul ORAC

0

Ai auzit de antioxidanți, dar stii că există o măsură a alimentelor de a neutraliza radicalii liberi implicați în procesele de oxidare? Scorul ORAC a fost dezvoltat de Institutul National al Imbătrânirii, o ramura din Institutul National al Sanatatii. (americani)

Oxigen Radical Absorbtion Capacity se masoara în micromoli echivalenți de polifenoli, la 100g (nu mă întreba ce înseamă asta că nu mi-a placut chimia):

  1. Cuișoare 314.446
  2. Scorțișoară 267.536
  3. Oregano 200.129
  4. Tumeric 159.277
  5. Cacao pudră 80.933
  6. Chimion 76.800
  7. Patrunjel 74.349
  8. Busuioc 67.553
  9. Curry 48.504
  10. Salvie 32.004
  11. Ghimbir 28.811
  12. Piper 27.618
  13. Chilli 23.636
  14. Acai 18.500
  15. Prune 5.770
  16. Coacăze 2.400
  17. Mure 2.036
  18. Kale (nap) 1.770
  19. Merișoare 1.750
  20. Căpsuni 1.540
  21. Spanac 1.260
  22. Rodie 1.245
  23. Zmeură 1.220

Concluzia? Folosește mirodenii și daca ai poftă de fructe, alege fructele de pădure.

Daca vei cauta vei gasi diferite valori pentru același aliment deoarece conținutul de polifenoli poate varia în funcție de mulți factori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here