STATINELE si bula big pharma

0

Statinele sunt pastile gandite sa coboare artificial colesterolul. Isteria cu colesterolul a pornit prin anii ’50 cand faceau autopsii celor ucisi de afectiuni cardiace si gaseau aortele pline de colesterol. In realitate colesterolul era acolo sa panseze artera deteriorata.

Daca cobori colesterolul artificial nu faci altceva decat sa lasi arterele fara protectie, desi nu ai facut nimic sa elimini sursele reale ale arterosclerozei.

Cauzele arterosclerozei sunt:

 1. Deficiente
  1. Vitamina C (ardei capia)
  2. Vitamina K2 (branza maturata)
  3. Vitamina B12 (ficat si rinichi)
  4. Acidul folic (frunze)
  5. Omega 3 (ficat de cod)
  6. Magneziu (ciocolata neagra)
  7. Potasiu (avocado)
  8. Coenzima Q10 (somon)
  9. TMO-Trimetilglicina (spanac)
  10. PQQ – Pyrroloquinoline Quinone (apio)
  11. Coleina (casa vezi, tot in ficat)
 2. Toxicitate
  1. Insulina in exces (lasa zaharul!)
  2. Fumat (nici nu trebuie sa-ti spun)

Principalele statine de pe piata sunt:

 • Crestor
 • Lipitor
 • Livalo
 • Lescol
 • Zocor
 • Vytorin
 • Caduet

Vanzarile acestora au atins 39,1 miliarde de dolari in 2011, cand Lipitor era cel mai vandut medicament al tuturor timpurilor la nivel mondial (125 de miliarde de dolari in 14.5 ani, adica a fost ani la randul un sfert din vanzarile Pfizer), dar intre timp au coborat la 26,5 miliarde in 2015, dupa cateva procese in care companiile farmaceutice au fost acuzate ca statinele pe care le-au pus pe piata favorizeaza aparitia diabetului, produc dureri musculare si alte efecte secundare, dar fara vre-un efect pozitiv.

In practica intre 20-30% dintre pacienti aveau efecte secundare, fara a avea nici un beneficiu din folosirea statinelor.

Lacomia companiilor farmaceutice si coruptia organelor de reglementare americane a facut ca metodologia de prescriptie a statinelor sa fie schimbata in sensul in care ti se dadeau si daca considerau ca prezinti vre-un risc sa faci colesterol mare, pricepi ca dementii astia prescriau medicamente inutile si daunatoare oamenilor sanatosi?

Lumea a inceput sa se prinda ca dau bani grei pe ceva ce produce o gramada de probleme, doar pentru a neuraliza protectii naturale ale organismului precum colesterolul si coenzima Q10 (care e si ea scazuta cu 40% de statine).

Fiecare celula din corpul tau produce colesterol si Q10, tu crezi ca de idioata face asta? Esti tu mai destept ca celula aia, ca sa o corectezi chimic?

Sa-ti mai zic ca toti hormonii tai sunt facuti din colesterol si ca el este necesar pentru vitamina D?

Sigur poti folosi colesterolul mare ca un semn ca trebuie sa consumi alimentele bogate in ce-ti trecui mai sus, la deficiente.

Daca insa doctorul iti prescrie statine, spune-i ca bula big pharma s-a spart si ca le poate folosi el ca supozitoare si evident cauta un alt doctor.

Uite si-un filmulet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here