STATINELE și bula big pharma

0

Statinele sunt pastile gândite să coboare artificial colesterolul. Isteria cu colesterolul a pornit prin anii ’50 când faceau autopsii celor ucisi de afecțiuni cardiace și gaseau aortele pline de colesterol. În realitate colesterolul era acolo sa panseze artera deteriorată, dar și din cauza denaturării lui din cauza glocozei în exces în sânge (glicolizare).

Dacă cobori colesterolul artificial nu faci altceva decât să lași arterele fară protecție, deși nu ai facut nimic să elimini sursele reale ale arterosclerozei.

Cauzele arterosclerozei sunt:

 1. Deficiențe
  1. Vitamina C (ardei capia)
  2. Vitamina K2 (branza maturata)
  3. Vitamina B12 (ficat si rinichi)
  4. Acidul folic (frunze)
  5. Omega 3 (ficat de cod)
  6. Magneziu (ciocolata neagra)
  7. Potasiu (avocado)
  8. Coenzima Q10 (somon)
  9. TMO-Trimetilglicina (spanac)
  10. PQQ – Pyrroloquinoline Quinone (apio)
  11. Coleina (ca să vezi, tot în ficat)
 2. Toxicitate
  1. Insulina în exces (lasă zahărul!)
  2. Fumat (nici nu trebuie să-ți spun)

Principalele statine de pe piața sunt:

 • Crestor
 • Lipitor
 • Livalo
 • Lescol
 • Zocor
 • Vytorin
 • Caduet

Vânzările acestora au atins 39,1 miliarde de dolari în 2011, cand Lipitor era cel mai vândut medicament al tuturor timpurilor la nivel mondial (125 de miliarde de dolari în 14.5 ani, adică a fost ani la randul un sfert din vânzările Pfizer), dar între timp au coborât la 26,5 miliarde în 2015, după câteva procese în care companiile farmaceutice au fost acuzate că statinele pe care le-au pus pe piața favorizează apariția diabetului, produc dureri musculare și alte efecte secundare, dar fara vre-un efect pozitiv.

În practica între 20-30% dintre pacienți aveau efecte secundare, fara a avea nici un beneficiu din folosirea statinelor.

Lăcomia companiilor farmaceutice și corupția organelor de reglementare americane a facut ca metodologia de prescripție a statinelor să fie schimbată în sensul în care ți se dadeau și dacă considerau că prezinți vre-un risc să faci colesterol mare, pricepi că demenții ăstia prescriau medicamente inutile și dăunătoare oamenilor sănătoși?

Lumea a început să se prinda că dau bani grei pe ceva ce produce o gramadă de probleme, doar pentru a neuraliza protecții naturale ale organismului precum colesterolul și coenzima Q10 (care e și ea scazută cu 40% de statine).

Fiecare celula din corpul tău produce colesterol și Q10, tu crezi ca de idioată face asta? Esti tu mai deștept ca celula aia, ca să o corectezi chimic?

Să-ți mai zic că toți hormonii tăi sunt facuți din colesterol și ca el este necesar pentru vitamina D?

Sigur poți folosi colesterolul mare ca un semn că trebuie să consumi alimentele bogate în ce-ti trecui mai sus, la deficiențe.

Dacă însa doctorul iți prescrie statine, spune-i ca bula big pharma s-a spart, că le poate folosi el ca supozitoare și evident caută un alt doctor.

Uite si-un filmulet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here