TIPURI DE DIETE

0

Tipuri de diete:

  1. Diete bogate în glucide și lipide (zahăr și grăsimi), consumate simultan = cea mai proastă variantă, pentru că zahărul generează insulină în exces care face ca nutrienții să fie evacuați rapid către rezervele de grăsime. Dacă ai consumat grasime, în loc să te țina sătul multă vreme, e evacuată în șunci, odată cu zahărul și ți-e foame iar. Exista o singură excepție, atunci când ai o zi grea de prășit porumbul, doar atunci, cand ai ore întregi de efort susținut, ai putea face o astfel de combinație.
    Tipul ăsta de dietă este recomandată celor care vor sa se îmbolnăvească de: insulino rezistență, diabet, obezitate, cancer și să sufere infarct sau accidente vasculare.
  2. Diete ce conțin atat zahăr dar și grasimi, consumate alternativ. În cazul în care zahărul nu te face să mănânci ca termita și poti sa te ții cu dinții de maxim 3 mese pe zi, poti alterna mese fară glucide, cu mese fară lipide. Te-ai prins, bahalaosul se întâmplă cand astea două se întâlnesc.
    Tipul asta de dieta este recomandat celor care se gasesc la greutatea ideală, sunt perfect sănătoși, au atâta stapânire de sine încât nu baga în ei pana crapa și poate fac și ceva sport.
  3. Diete sarace în grasimi, vegetariene adică. Tipul asta de dietă e mai bună decat primul, pentru că iarăși zahărul nu întâlnește grăsimea.
    Tipul asta de dietă este recomandat celor ce vor să vindece: insulino rezistența, diabet și obezitate.
    Dificultatea este în a asigura organismului toate lucrurile de care are nevoie. De exemplu un vegetarian va gasi destul de greu B12 (care se gaseste în produse animale), iar fară vitamina asta poate sa moară de infarct chiar dacă nu are tensiune sau depuneri de colesterol și calciu pe artere. Altă problemă este asigurarea vitaminelor liposolubile (A, D, E), dat fiind că ei nu halesc grasimea aia în care să le găsească. Lafel e cazul acidului gras esențial (adică pe care nu-l poate produce corpul din altceva) alfa-linolenic.(poți baga semințe de in, dar trebuie să le bagi, nu să te uiți la ele). Într-un final o provocare este și pentru aminoacizii esențiali, adică proteinele, care-s vreo zece la număr și iarăsi nu le poate face corpul din altceva. (dar îi gasești pe toți în semințe de quinoa sau cânepă)
    Dupa cum se vede, daca ești un vegetarian cu băgare de seamă poți să traiesti mult și bine, oricum mai mult și mai bine decât orice mâncător de ceafă și cartofi prajiți.
  4. Diete sărace în glucide (Ketogenică, Low carb, Carnivoră, Paleo, Ducan, etc).Tipul ăsta de dietă e mai bună decat primul, pentru că iarăși zahărul nu întâlnește grăsimea, dar și mai bun decat al treilea pentru că este mult mai ușor să asiguri nutrienții necesari pentru sănătate și viață.
    Ca putere de vindecare dieta saracă în glucide e peste dietele sarace în grăsimi, pentru că pe lângă: insulino rezistența, diabet și obezitate, poate sa vindece (sau măcar să combată) arteroscleroza și tensiunea asociată punându-te la adapost fața de infarct și accidente vasculare. O altă protecție importantă este cea în fața cancerului, dar care este valabilă doar pentru varianta keto, în care glucidele sunt extrem de puține (sub 40 de grame/zi).
  5. Ultima dieta și cea mai tare (da, există una mai tare decat keto) este…
    bagați tobele pentru suspans pe fundalul sonor, va rog ….
    DIETA KETO + FASTING
    Adică nu mănânci: zahăr, cereale (da-o in **** ei de paine!), cartofi, fructe; iar intervalul între mese e unul prelungit.
    Da, știu că am trișat și fasting (postul) nu-i dieta, dar am vrut sa pun lucrurile în perspectivă.
    Beneficiile sunt aceleași ca și la regimul keto + autofagie, adică un proces prin care organismul face curat, cam asa cum faci tu cand vine soacra în vizită. În procesul ăsta toate celulele compromise sunt killerite definitiv pentru a extrage nutrienții din ele, iar alea recuperabile sunt înzdrăvenite și jmotruite bine. Câta autofagie generezi? Cât fasting (post) faci! Adica daca ții 7 zile cureți inclusiv plăcile de grăsime de pe creier care dau pierderi de memorie. Posturile de peste 24 de ore trebuie făcute cu băgare de seamă la electroliți și ideal cu supraveghere medicală.

Acum ști:

  1. Dacă vrei să mori la 50, bagă în tine ca spartul tot ce-ți iese în cale în orice combinație,
  2. Daca esti un slăbănog sănătos, încearcă să rămâi așa mâncând maxim de 3 ori pe zi și alternând mesele cu grasimi și mesele cu glucide,
  3. Daca vrei să combați insulino rezistența, diabetul și obezitatea poți trece pe un regim vegetarian, dar fii cu mare băgare de seamă să nu ajungi la deficiențe de nutrienți esențiali.
  4. Daca vrei să combați insulino rezistența, diabetul, obezitatea, dar să te protejezi și de cancer și infarct, mergi pe keto. Dacă vrei beneficiile autofagiei, bagă și fasting.

Acum trebuie sa mai întelegem ceva: Alimentele nu sunt bune sau rele în modul, unui mancator de zahăr nu i-ai prinde bine ulei de nuca de cocos, lafel cum un măr zemos și dulce nu i-ar face bine unuia pe keto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here