Tu ești un TOFI?

0

80% dintre obezi au probleme de sănătate cauzate de rezistența la insulină: diabet, arteroscleroză, ficat gras, hipertensiune (sindrom metabolic)

Nu miră pe nimeni și nici nu stârnesc cine știe ce compasiune, doar nu i-a pus nimeni să mănânce până crapă, nu?

Cum îți explici că 20% dintre ei sunt sănătoși metabolic și au o viață lungă așa grași cum sunt? Răspunsul s-ar putea să te dezcumpănească: au grăsime de calitate superioară! Ei pot stoca în grăsimea subcutanată oricât de mult, nu vei găsi niciodată la ei grăsime în ficat sau grăsime viscerală.

40% dintre cei care nu sunt obezi prezintă aceleași boli pe cere le asociem cu grașii: diabet, arteroscleroză, ficat gras, hipertensiune (sindrom metabolic). Ăștia sunt antiteza grașilor sănătoși, sunt slabi bolnavi și spre deosebire de ei, sunt plini de grăsime viscerală, au grăsime în ficat, pancreas, etc. Motivul? Iar n-o să-ți placă: grăsimea de proastă calitate. Grăsimea lor subcutanată nu poate stoca mai nimic și atunci e îndesată pe unde mai e loc.

Slabii de genul ăsta au picioarele și mâinile slăbănoage, dar au o burtică, așa ca o portocală pe scobitori și ei sunt cei care poartă numele de TOFI, adică thin on the outside, fat on the inside.

E de ajuns să faci raportul dintre circunferința burții și cea a fundului. Dacă e mai mare de 1 pentru bărbați și 0,8 pentru femei ai insulino rezistență și ficat gras.

Pentru cei aflați în situația asta fie ei grași sau slabi, soluția este aceeași: fără zahăr, cereale, cartofi, fructe dulci (dietă low carb) și post (după keto adaptare).

Statisticile sunt de la americani, de unde vine și Coca Cola și McDonals. Sigur la noi nu-i lafel de rău pentru moment, dar ne grăbim să-i ajungem după cozile la fast food din mall-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here