Uleiul de cocos

0

Uleiul de cocos este văzut de mulți ca fiind excepțional și de alții ca fiind periculos.
Revin la principiul de a nu amesteca niciodata grasimile cu zahărul, deci dacă ești consumator de zahăr stai la 1km distanța de uleiul de cocos, lafel ca de orice altă grasime.
Daca însă te-ai lepădat deja de satana, întelegand că zahărul și cerealele sunt lafel de bune pentru tine precum o bătaie, sa continuam…
Uleiul de cocos este compus în proporție de 62% din grasimi cu lanț mediu (acid caprilic, acid capric și acid lauric), care din sistemul digestiv sunt colectate prin vena portală și trimise în ficat unde sunt transformate în cetone (ketones în americănește), numa bune de ars ca sursa de energie. Acest proces are doar 3 etape, prin comparatie grasimile cu lanț lung pot suporta pana la 26 de etape de procesare pentru a fi utilizate.
Uleiul de cocos este pentru cei pe regim keto ce sunt fructele pentru vegetarieni: o sursa rapidă de energie.
Beneficii:

  • Tratament pentru Alzheimer-dat fiind că oamenii care suferă de aceasta afecțiune au probleme în a utiliza glucoza, cetonele pot fi o sursă alternativă de energie, păstrând astfel funcțiile creierului.
  • Antibiotic natural pentru rinichi, tractul urinar și ficat, dat fiind ca atacă membrana bacterilor și le ucide mișeleste. Este astfel util să consumi așa ceva atunci cand scoți ceva nisip.
  • Reduce inflamațiile și artrita-antioxidanții din uleiul virgin de cocos reduc inflamațiile și tratează artrita, acționând și ca analgezic.
  • Ajuta la prevenirea cancerului prin faptul că daca sunt consumate cetone pentru energie, cancerul este lipsit de singurul combustibil pe care îl cunoaște: zahărul.
  • Contracarează înmulțirea bacteriei helicobacter pylori, care e un factor de risc pentru gastrita și ulcer
  • Acidul lauric reduce candida
  • Înbunatațește absorbția vitaminelor liposolubile (A,E,D,K) precum și a electroliților
  • Oferă o pauză binemeritată pancreasului și bilei, dat fiind ca nu sunt necesare enzime pancreatice pentru procesararea grasimilor cu lanț mediu.
  • Ajuta pielea (fiind eficient în cazul arsurilor, eczemelor, mătreții, dermatritei, psoriasis)
    Proprietăți de: curățare, hidratare, protecție solară, antimicrobian.
  • Ajută sănătatea dinților și a gingiilor prin proprietățile antibacteriene
  • Previne osteoporoza, prin conținitul mare de antixidanți, care reduc radicalii liberi. De asemenea uleiul de cocos îmbunătațește absorbția calciului
  • Ajută în lupta cu diabetul și insulino rezistența, dat fiind că oferă corpului un combustibil alternativ fată de glucoză care cauzează rezistenta la insulină si diabetul.
  • SLĂBESTI, pentru că nu ridici insulina, care este hormonul ce controlează stocarea de grasime și blochează consumul acesteia.
    Uleiul de cocos este ideal pentru fat fasting (post cu grasime), adică nu manânci decat ulei de cocos și slăbesti. (cu condiția sa nu razi tot borcanul ca nehalitul)
  • Ideal pentru îngrijirea părului, pentru mătreața și par uscat, având acizii grași necesari părului.
  • Antiîmbătrânire, datorită antioxidanților.
  • Ajută la echilibrul hormonal, fiind o sursă ideală de grasimi saturate. (Ajută inclusiv cu nivelul estrogenului din timpul menopauzei)

Veti întreba desigur cum îl manac eu și lafel ca și în cazul untului îl mananc gol. (dar sigur dacă sunt oameni în jur mă îmbrac) :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here