Unde pui grasimea?

0

TU UNDE ITI TI GRASIMEA?

Uite o treaba curioasa: 20% dintre grasani au organele interne curate, fara grasime; in timp ce 40% dintre slabanogi au grasime in ficat si pe restul organelor interne.
Asta nu e ceva ce poti controla, tine de genetica fiecaruia.
Sub bombardamentul insulinei zaharul (si restul nutrientilor care au avut proasta inspiratie sa se gaseseasca in anturajul acestuia) sunt indesati in grasime pe unde se poate: in grasime subcutanata, grasime viscerala, in ficat si intramuscular.
Cei care se ingrasa uniform, peste tot, beneficiaza de grasime subcutanata care isi face treaba exceptional si unii dintre ei se descurca atat de bine la asta incat nu au nevoie sa apeleze la alte locuri de depozitare.
Asa se explica faptul ca exista obezi morbizi de 300 de kg cu ficat perfect normal, fara fir de grasime.
Exista cetateni cu constitutie de portocala sprijinita in scobitori, aia care nu au grasime pe nicaieri in schimb au un mare colac la brau. Astia sunt in cea mai periculoasa situatie: grasimea lor subcutanata nu poate inmagazina mai nimic, asa ca totul merge in ficat si visceral. Ficatul e cel mai mare filtru al organismului si niciodata nu e o ideea buna sa infunzi un filtru.
Restul, suntem undeva intre cele 2 extreme.
Ce am constatat pe pielea mea cand am inceput keto a fost ca mai intai am topit grasimea din ficat, apoi cea viscerala si deabia apoi am luat din aia subcutanata, corpul stiind singur de care trebuia sa se descotoroseasca pentru ca ii facea rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here