Vitamina care slăbește

1

DA, a ieșit pastila slăbitoare, pastila salvatoare, pastila de cuc sculătoare, pastila înălțătoare, pastila îndată adormitoare, de bună dispoziție dătătoare, la școală învățătoare, pastila de imunitate, pastila de înaltă etate, nu-i glumă, nu-i banc, nu-i harneală, pastila e UNIVERSALĂ!

N-am vrut să scriu articolul ăsta, nu-mi plac pastilele și nu le iau decât pentru că sunt prea zgârcit să plătesc taxa de înmormantare.

Caut calea naturală de a da organismului proteinele, grăsimile, electroliții și vitaminele de care are nevoie.

Ei bine există o vitamină al dracului de greu de procurat în mod natural: vitamina D3. Ar trebui fie să stai fie afară (cu riscul să te muște țânțarii sau să-ți moară bateria la telefon), fie să-ți pută gura a ficat de cod tot timpul. (cine știe ce va crede lumea)

Nu faci asta, stai printre betoane și sticlă, la aer condiționat, dacă cumva te vede soarele în concediu, ai grijă să te scufunzi integral în cremă cu factor de protecție un catraliard.

Nu-ți respecți în nici un fel manualul de utilizare și dacă erai blender, erai demult scos din garanție. Hai să vedem setările de fabrică: esti o maimuță ce tocmai coboară din copac în soarele arzător african, o iei la pas către Europa și somnul tău devine variabil în funcție de anotimp, dormi puțin vara și mult iarna. Ești activ vara și pe conservare iarna. Pui șunci pe tine toamna ca să-ți ajungă iarna, când nu-i prea multă mâncare.

Vitamina D3 se face din colesterolul din piele ori de câte ori ești la soare (sau la umbră, că radiația care ne interesează e UVB, de la lumina difuză) și există o multitudine de receptori prin corp, despre care nu știm încă tot ce fac, ipoteza mea este că joacă rolul de metronom de bioritm, adică tot corpul tău se autoadaptează în funcție de însorire, fara ca tu să te gândești la asta.

Deci dacă ești deficitar în vitamina D3, corpul crede că e toamnă și pune șunci, apoi le păzește bine, să ajungă toată iarna. Vrei să slăbești? Musai stai afară sau ia vitamina asta, ca să nu faci pipi contra vântului. Marea majoritate a oamenilor nu au suficientă vitamina D3 și ghici ce (grație zahărului și cerealelor combinate cu grăsimi trans-fat) sunt și grași. Vitamina D3 este bună pentru toți pentru că avem deja carență și multe procese date peste cap din cauza asta. Cu cât ai pielea mai închisă la culoare, cu atât ai nevoie mai mare de vitamina asta, ca sintetizezi și mai puțină, deci dacă ești negru fă stocuri!

D3 e bună pentru absorbția calciului din mâncare și de aia îți trebuie pentru oase, ca să crești mare și voinic, dar treaba asta este cu atât mai importantă dacă ești pe keto, ca să dai burta jos, pentru că va scădea acidul uric.

Nenorocirea cea mai mare pe care o dă lipsa de vitamina D3 e însă afectarea somnului, care nu servește decât la a repara întregul organism!!! De aia această carență are reverberații atăt de puternice.

Câtă trebuie?

5000UI vara și 10000UI iarna, pentru copii aș merge pe 2000UI

Poți să iei prea multă? NU! Nu a fost documentat nici un caz în istorie de suprafoză de D3.

1 COMENTARIU

  1. de la soare nu se supradozeaza nimeni.
    Din farmacie riscul e f. mare, citeam rapoartele pe site-ul odc american cu peste 6 mii de cazuri, detectate, anual, cu supradozare de vitamina D. Simptomele nu sunt evidente (copiii nu cresc in inaltime, adultii nu slabesc, fara vlaga si copii si adulti, imunitate slabita si raceli dese etc) asa ca e posibil sa fie si mai multi.
    Cand gasesc statisticile, iti dau linkul.

    Mai trist era acolo si incidenta intoxicarilor cu Vit A (consecintele sunt mult mai grave: orbire, deces) -toti din farmaceutice;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here