HE WINS SHE WINS

3

Willard Harley este unul dintre cei mai vestiți terapeuți de cuplu, cu multe cărți care au schimbat felul în care oamenii se înțeleg unii pe alții și foarte multe relații amoroase salvate în felul ăsta.

Voi face o recenzie foarte sumară a cărții: “El câștigă ea câștigă”, sumară pentru că am uitat cartea în avion imediat cum am terminat-o de citit.

Mesajul central al cărții este că toate aspectele vieții de cuplu trebuie supuse negocierii, spre a se ajunge la o rezoluție acceptabilă pentru ambele părți, dar care în același timp să îi apropie pe cei doi.

De regulă oamenii când au subiecte pentru care nu se pot pune ușor de acord aleg una din două căi: fie se sacrifică și lasă de la ei, fie încearcă să-și forteze partenerul să accepte punctul lor de vedere. Ambele variante sunt necâștigătoare pe termen lung pentru că sfârșesc prin îndepărtarea celor doi și scăderea sentimentelor de iubire.

Sacrificiul personal în favoarea partenerului creează niște așteptări pe care nimeni nu le poate duce pe termen lung însoțite de frustarea celui care se sacrifică pentru că nu îi sunt recunoscute eforturile.

Impunerea propriilor păreri nu mai are nevoie de explicații.

Așadar negocierea este singura variantă fezabilă, dar trebuie făcută de fiecare dată cu scopul primar de a ne apropia de partener și deabia în secundar este rezolvarea problemei. Astfel dialogul ajunge să fie unul calm, ce ține seama de punctele de vedere ale celuilant, iar experiența de a negocia este una plăcută pentru amândoi.

Alternativa la menținerea unei relații apropiate este parcurgerea etapelor: povestea de dragoste, dezamăgirea, lupta pentru putere, trezirea la realitate și căsnicia pe termen lung, conform articolului lui Michael Gurian. În opinia acestuia finalitatea cea mai probabilă în care oamenii ajung să rămână căsătoriți pe termen lung este să ducă vieți paralele, în care nu îl mai implică prea mult pe partener în decizii, ceea ce Willard Harley numește “strategia anarhiei” și evident nu este de acord cu acest deznodământ nedorit.

Cartea vorbește despre despre multe subiecte în care există divergențe comune, de exemplu: sex, relațiile cu părinții, prieteni, bani, gestionarea timpului, educația copiilor.

Am să dezvolt doar unul dintre ele și pentru că știu cât de mult interes stârnește, voi alege sex-ul. Bărbații au în general nevoie să facă sex mai des decât au femeile și nevoia lor este una mai degrabă hormonală, pecând femeile au nevoie de sex mai mult pentru rolul de conectare cu partenerul. Așadar cum ar trebui negociat sex-ul în așa fel încât ambii parteneri să fie satisfăcuți de rezultat? Cel mai simplu este ca cei doi să se răsplătească reciproc, astfel bărbatul trebuie să satisfacă nevoia femeii de conectare purtând discuții cu aceasta care să îi apropie, urmate apoi de preludiu, iar ea ar trebui să fie deschisă astfel satisfacerea nevoilor lui. Frecvența urmează astfel să fie stabilită de comun acord prin negociere. Ținta este de 15 ore pe săptămână destinate apropierii intime. (discuții, preludiu, sex – ponderea este ceea ce se negociază)

O să te întrebi cum dracu am ajuns de la subiecte de nutriție, la unele de armonie amoroasă? E vorba despre longevitate, o viață în care ai relații armonioase cu oamenii din jurul tău, ești astfel mai fericit și trăiești mai mult. În plus nu am ajuns la keto fiind slab … :)))

3 COMENTARII

  1. Daca cele de mai sus sunt corecte, este inca o dovada ca-s bărbat. Nu mă mai mir de ce mi-au eșuat toate relațiile pe termen lung :)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here